torsdag 13 november 2008

Djurplågeri - Tvättbjörnarna värmer Blondinbella.

Det förkommer djurplågeri i stora delar av världen. Men vi har inriktat oss speciellt på Kina och djurplågeriet av tvättbjörnarna. Människorna som jobbar på pälsfarmarna, fångar in tvättbjörnarna i små burar där de får sitta i ett antal dagar innan de blir dödade. Man slår de med pinnar och i marken tills tvättbjörnarna blir medvetslösa och sedan hängs de upp på krokar där de blir flådda levande. Pälsarna från tvättbjörnarna tvättas och skickas sedan till fabriker där de görs till hattar och olika föremål.

Är detta rätt?

Nej, det tycker vi inte. Varför ska de små, gulliga och väldigt underbara tvättbjörnarna dödas? Vad vinner vi på att köpa en päls mössa/jacka? Kan inte de rika ta och konsumera något som inte har någon speciell påverkan på omvärlden? Blondinbella, är en av Sveriges kända bloggare. Hon bloggar om allt & alla. Hon är en tjej som tror på sig själv, men varför går hon emot sina egna åsikter/tankar?

För ungefär 1 år sedan så skrev hon om Djurplågeri. Där poängterade hon att man inte ska köpa pälsjackor eller några pälsprodukter. I år så var det tydligen dags för att inhandla en vinterjacka, så hon gick ut på ett forum och frågade efter en bra, känd och varm vinterjacka. Ett flertal personer gick ut och sa att hon ”Borde” gardera sig genom att köpa en varm pälsjacka. Och vad gjorde hon? Jo, hon köpte en fin gulguldig pälsjacka.

Djurplågeri är fel, det vet de flesta. För att förebygga detta så måste vi samarbeta, vi måste hålla ihop och bojkotta pälsfarmarna genom att inte köpa några pälsprodukter.
”Men vad ska vi köpa då?” Kommer många att undra. Jo, du kan ta och köpa en helt vanlig jacka som inte sticker ut på Stadium.

Bojkotta pälsfarmarna – We belive in change.

9 kommentarer:

Pedagogerna sa...

Bra inlägg. Kul att ni kommenterar andra profiler i bloggosfären. Bra att ni visar era åsikter.

Vad hände egentligen med bannerBYTET?

Hoppas att jag vinner fjortistävlingen. Det skulle vara en ära.

Dosgruppen sa...

Angående bannerbytet så väntar jag på eran banner som ska publiceras på våran underbara hemsida.

Förmodligen så kommer du att vinna den stora och omtalade fjortis tävligen. Det är hela 26 personer som har röstat (!) Jag hoppas på att du vill ställa upp på en intervju där du kan förklara vad en fjortis är för något - Det skulle nog bli ett intressant reportage.

Vi ses

Dosgruppen

Terroristerna sa...

Lite variation, för böveln. Mycket Camran som skriver nu!

Anonym sa...

Terroristerna, jag kan förstå eran frustration över att se oss samarbeta. Vi är, smarta & effektiva.
Hur ser ni att det är jag som har skrivit texten om blondinbella? Står det Daniel mellan raderna?

See you

Daniel M

Terroristerna sa...

Du missförstod, vi påpekade att ni INTE sammarbetade. En väsentlig skillnad som bekant...

Anonym sa...

"Mycket Camran som skriver nu!"

Hur vet du att det är jag som skriver? På vilka aspekter grundar du det på? Är det något som ni har kommit på?

See you

Daniel M

Terroristerna sa...

Samarbetade ska det vara, ni får ha överseende med stavfel så här sent på kvällen:)

Anonym sa...

Nej, jag känner igen din stil;)

Roza sa...

Mycket bra skrivet, och så sant!

Förstår inte hur man bara kan se förbi det faktum att djur faktiskt torteras tills vi får våra fina pälskläder. Galet, egentligen.